czwartek, 19 czerwca 2014

Krem z truskawek i awokado

Dietetyczny deser, albo zdrowe śniadanie. Czekoladowy krem z awokado już opisywałam, teraz czas na podobny deser  w wersji owocowej.
Przyrządzam go sobie na różne sposoby, w zależności od pory dnia.
Rano z dodatkiem gotowanych płatków owsianych a w ciągu dnia po prostu z migdałami i świeżymi owocami jako krem.
Dobry patent na zużycie niezjedzonych dnia wcześniejszego, mocno dojrzałych truskawek, które same w sobie nie są już bardzo apetyczne.
Rozpusta bez wyrzutów sumienia - czyli to co lubię najbardziej.




Krem z truskawek i awokado


Składniki:
(dla 1 -2 osób)

  • 2 małe miseczki truskawek (300-400 g)
  • 1 małe mocno dojrzałe awokado
  • 2-3 daktyle (niekoniecznie)
  • 1 łyżka zmielonych migdałów
  • opcjonalnie 2-3 łyżki gotowanych płatków owsianych (wtedy oczywiście deser nie będzie juz bezglutenowy)


Przygotowanie:
Wszystkie składniki miksujemy na gładko blenderem.
Jemy od razu.





2 komentarze:

  1. ten krem jest niesamowicie smaczny! i ma świetną konsystencję :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zjem to,jak tylko "dojrzeję" awokado:)

    OdpowiedzUsuń