Przyrządzam go sobie na różne sposoby, w zależności od pory dnia.
Rano z dodatkiem gotowanych płatków owsianych a w ciągu dnia po prostu z migdałami i świeżymi owocami jako krem.
Dobry patent na zużycie niezjedzonych dnia wcześniejszego, mocno dojrzałych truskawek, które same w sobie nie są już bardzo apetyczne.
Rozpusta bez wyrzutów sumienia - czyli to co lubię najbardziej.
Krem z truskawek i awokado
(dla 1 -2 osób)
- 2 małe miseczki truskawek (300-400 g)
- 1 małe mocno dojrzałe awokado
- 2-3 daktyle (niekoniecznie)
- 1 łyżka zmielonych migdałów
ten krem jest niesamowicie smaczny! i ma świetną konsystencję :)
OdpowiedzUsuńZjem to,jak tylko "dojrzeję" awokado:)
OdpowiedzUsuńnie ma to jak deserki owocowe
OdpowiedzUsuń